Når brudgommen skal skinne

May 3rd, 2017

I de aller fleste bryllup er antrekket til bruden et stort spenningsmoment. Men dagen er en like spesiell begivenhet for herremannen, og også brudgommen har lov til virkelig å slå på stortromma hva bekledning angår. En grunnleggende tommelfingerregel, er, at bruden og brudgommens antrekk må passe sammen både i stil, fargevalg og tilbehør. Utover det er mulighetene uendelige.

Det er deres bryllup

Det er selvsagt brudeparet selv som vet best hvordan de vil kle seg, og skal dere gifte dere barfot i sanden, kan du selvsagt trekke i linbuksa. Samtidig er det lov å bryte med forventningene, ikke bare i valg av sted for bryllupet: Er drømmen et bryllup på en fjelltopp, kan du fortsatt pakke bort fjellskoene når dere når toppen, og ikle deg smokingen før seremonien begynner.

Mangfoldige klassikere

Hvis vi ser bort fra de litt ukonvensjonelle antrekkene, står du likevel igjen med et stort spekter å velge mellom: Både bunad og noe mer klassisk er spennende alternativer. De klassiske festantrekkene strekker seg fra den elegante, men relativt avslappede, dressen, via smokingen til gallaantrekket kjole og hvitt. Igjen er det en fordel at brud og brudgom klarer å signalisere at de er et par gjennom måten de har kledd seg på, men for mange ligger mye av gleden ved bryllupsforberedelsene nettopp i å finne deres ultimate stil – for ikke å snakke om det perfekte tilbehøret.

Ja takk, begge deler!

Og hvem sier at dere ikke kan skifte underveis? Hvis brudgommen drømmer om et eventyrbryllup med snippkjole og de lekreste mansjettknapper, men samtidig har lyst å kunne feire skikkelig etter middag, er det ingenting i veien for å ha en stilig dress i bakhånd. Bare sørg for at bruden har partyantrekket klart, også.

Et helhetlig bilde

Tradisjonelt sett skal ikke brudeparet vise hverandre antrekkene sine før selve seremonien, men med god kommunikasjon fra begge parter er ikke de perfekte bryllupsbildene og den gode selvfølelsen langt unna. Enkle måter å skaffe seg samme stil er å matche hennes farger på brudebukett, silkebånd eller detaljer på kjole med hans slips, blomst eller et stilfullt lommetørkle i brystlommen. En annen mulighet som gir et mer originalt preg er å få laget en spesialsydd vest til brudgommen som står i stil med fargene eller mønsteret i hennes tilbehør.

Farger eller sort-hvitt

De aller fleste farger står utmerket til hvitt, men det er ikke alle bruder som velger hvit kjole. Når det ikke lenger bare er tilbehøret som bestemmer stilen, men noe så iøynefallende som kjolen, er det flere feller å falle i om brudgommen foretrekker å kle seg i farger. Sort-hvitt med én farget detalj er klassisk, men utfordrende farger kan gjøre dagen mer personlig.