Kleskoder i et bryllup

May 28th, 2018

Straks du plukker opp bryllupsinvitasjonen fra postkassen, tenker du gjerne «Hva skal jeg ha på meg?», noe som er en helt naturlig tanke. For det er visse forventninger til hvordan man skal pynte seg til en stor dag som dette. De fleste ønsker å ta seg godt ut i et bryllup, og menn kler seg vanligvis i en dress eller andre finklær, mens kvinner ofte velger å kle seg i en pen kjole eller buksedress – gjerne akkompagnert med høye hæler, en konvoluttveske, og kanskje et vakkert smykke.

For damene

Hovedregelen er likevel at du ikke skal konkurrere med brudeparet, og da spesielt bruden – det er tross alt deres dag. Derfor bør du helst unngå å dukke opp i en hvit, lang og vakker kjole dersom du planlegger å kle deg i kjole. Det er vanlig å kle seg i litt duse, glade farger i et bryllup – som for eksempel pastellfarger. Det finnes mange vakre kjoler å velge blant, og et mer miljøvennlig alternativ er å kjøpe brukt. Det er nemlig mange som kjøper flotte festkjoler og kun bruker de én gang, så det er verdt å sjekke ut for eksempel Tise for en skatt.

For mennene

Menn bør også kle seg pent når de skal i et bryllup. Hovedregelen er å kle seg i dress eller smoking. Nettbutikken Stayhard kan friste med mange flotte dresser som passer perfekt til viktige dager som dette. Her finner du dresser og smokinger i ulike farger, fasonger og prisklasser. Du finner også tilbehør som vest, slips, tversoversløyfe, og sko.

Passende og komfortabelt

Du bør også tenke på at du ikke bør kle deg vulgært når du skal i et bryllup. Unngå helst for korte skjørt, dype utringninger og åletrange kjoler. Det viktigste er likevel at du går i noe du er komfortabel i, og dersom du har en hvit kjole er det ikke forbudt å ta denne på seg. Prøv likevel å unngå brudekjole eller joggebukse.